Binnen enkele jaren reizen we in Rotterdam anders naar ons werk, naar school en naar huis. Sneller, voordeliger, comfortabeler, duurzamer en flexibeler. Zonder oponthoud door files of lange wachttijden. Dit zullen redenen zijn om de auto vaker te laten staan en gebruik te maken van de naadloze oplossingen die het vervoerssysteem van de stad biedt.

Spring Holding introduceert met de inzet van de vloot van Watertaxi Rotterdam en de Rotterdamse Stadsfiets, de RoS, verbindende schakels voor veel korte verplaatsingen in de stad. Nu al verzorgt Watertaxi Rotterdam op afroep jaarlijks meer dan 500.000 ritten in het woon- werkverkeer. De Ros-deelfiets heeft de potentie om, met een start van 1800 fietsen en 150 docking stations, zo’n 10.000 deelfietsritten per dag te genereren. Onze ambitie is om dit op termijn uit te breiden naar een dekkend systeem voor de binnenring van Rotterdam.

Deze twee integrale systemen vormen hierdoor de belangrijke eerste componenten in het MaaS-netwerk, dat onderdeel zal worden van het vervoerssysteem van de stad.

Mobility as a Service (MaaS)